20 januari 2021

De Astrovakantie in Grand Champ 2008

Zo kan je de zon bekijken

Zo kan je de zon bekijken

Op 27 september begon de Huygens Astrovacance en verzamelden we ons met 12 deelnemers in Zuid-Frankrijk, bij het vertrouwde Grand Champ om een week lang sterren te kijken en te fotograferen. Het weer kan de vakantie maken of breken, dus met spanning volgden we de voorspellingen. Die zagen er niet slecht uit! Alhoewel wel er soms wolken waren, hebben we vele heldere uren gehad en zijn we elke avond/nacht actief geweest. Als je de satellietbeelden van Frankrijk bekeek zaten we net in het ene hoekje waar het nog mooi weer was! Terwijl in Nederland de herfst in alle hevigheid losbarste hadden wij overdag ook heerlijk weer. Veel zon en geen spat regen gehad. De eerste nachten waren wel erg vochtig. Regelmatig werd de nachtelijke rust verstoord door het geluid van een f

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.