23 februari 2024

Missie Maan laat scholieren de maan zien

Missie Maan

Credit: Missie Maan

Nog 113 dagen, 10 uren, 21 minuten en een paar seconden en dan is het zo ver: Van 8-11 december wordt speciaal voor kinderen in het primair onderwijs een maanproject georganiseerd: Missie Maan. In de vroege ochtend kunnen de scholieren vóór schooltijd door telescopen naar dit tot de verbeelding sprekende hemellichaam kijken. Hiervoor kunnen leerkrachten een beroep doen op vrijwilligers van een sterrenwacht, of andere enthousiaste maankijkers. Zij komen langs op school, mét telescoop. En wie zin heeft, kan ook zelf een telescoop maken. Zo kunnen de leerlingen meteen een vergelijking maken: wat zien ze door hun eigen telescoop, en wat door een ‘echte’? Missie Maan is een unieke ervaring voor iedereen: voor leerlingen, leerkrachten en vrijwilligers. De hele school kan meedoen, maar leerkrachten kunnen zich ook met één klas inschrijven. Ter ondersteuning is gratis lesmateriaal beschikbaar. Dit sluit aan bij de verschillende leeftijdsgroepen in het primair onderwijs. Ook kunnen de leerlingen een eindwerkstuk maken, waarmee zij (landelijk) meedingen naar leuke prijzen. Missie Maan wordt georganiseerd door een groot aantal organisaties en instellingen op het gebied van ruimtevaart- en sterrenkunde-educatie. Het is een project ter gelegenheid van het Internationaal Jaar van de Sterrenkunde IYA2009. Meedoen met Missie Maan? Ga dan naar Missie Maan.

Share

Speak Your Mind

*