14 april 2024

Chr. Huygens start seizoen met lezing over monteringen

De G53F frictie aangedreven montering

Sterrenkundevereniging Christiaan Huygens in Papendrecht – officiëel de afdeling Zuid-Holland Zuid van de KNVWS – start vrijdag 2 april met een nieuw seizoen. Ze hebben een paar maanden stil gezeten door de zomervakantie (kort nachten, geen echte duisternis,  je kent ’t wel), maar  da’s nu afgelopen. Er is een programma gemaakt voor de komende maanden en de aftrap wordt gegeven door lid Gerrit Burggraaf – actief Deepsky-fotograaf in Schelluinen – die vrijdag een lezing geeft over frictie aangedreven monteringen van telescopen. Op dit moment is er een ware hype op de astromarkt als het gaat om goede monteringen, prijzen staan onder druk en de kwaliteitseisen zijn hoog! Helemaal de frictie aangedreven montering staan in de spotlights. Een frictie aangedreven montering met elkaar bekijken en beoordelen als het die avond helder is doen we dat niet alleen onder onze spotlights in het verenigingsgebouw maar natuurlijk ook onder de sterrenhemel. Onderwerpen die de revue passeren zijn: verschillen met een wormwiel aandrijving, nauwkeurigheid, prijs kwaliteit, draagkracht en prestaties. Meer info: Chr. Huygens.

 

Share

Speak Your Mind

*