25 maart 2019

Het ISS krijgt een opblaasbare module

BEAM

Impressie van de Bigelow Expendable Activity Module

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een deal gesloten met een commercieel ruimtevaartbedrijf om een speciale module te bouwen voor het internationale ruimtestation ISS. NASA betaalt in totaal 17,8 miljoen euro aan Bigelow Aerospace voor het ontwikkelen, bouwen en testen van een opblaasbare module. De Bigelow Expendable Activity Module (BEAM) zal in de zomer van 2015 gelanceerd worden.

De BEAM zal gelanceerd worden met een Falcon 9 raket, die gebouwd wordt door een ander commercieel ruimtevaartbedrijf: SpaceX. De module zal ge

Reacties

 1. http://Martijn%20van%20Dijk zegt

  17,8 Miljard??!! Dat is even een bizar bedrag voor een bedrijfje als dit. Dan moet het vertrouwen van NASA in Bigelow ook behoorlijk zijn, wat dan weer iets zegt over de reputatie van Bigelow. Ik juich van harte de commercieele ruimtevaart industrie toe, dat word de grote aanjager. Hoewel ik in dit geval maar hoop dat de 17,8 miljard voor een ballonnetje goed is besteed.

  • http://Rudy zegt

   Volgens de bron: “NASA will pay $17.8 million to Bigelow Aerospace of North Las Vegas to build an inflatable module, test it and prep it for flight. ”

   $17.8 miljoen, dat is een stuk minder. 🙂

  • Olaf van Kooten http://Olaf%20van%20Kooten zegt

   *ahum* foutje 🙂 – ik heb het direct aangepast

 2. http://Iwald zegt

  Dat scheelt een slok op een borrel. 🙂

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: