25 februari 2024

Een boeiend avondje timelapse-video’s maken van de sterrenhemel

Jan Heuser bij Huygens
Gisteravond gaf collega-Astroblogger Jan Heuser een presentatie bij sterrenkundevereniging Chr. Huygens over het maken van timelapse-video’s van de sterrenhemel. We hebben hier op de Astroblogs al een paar van zijn video’s mogen bewonderen en in een boeiend relaas wist Jan de aanwezigen te vertellen wat er allemaal komt kijken bij het maken van die filmpjes. Zoals met de meeste hobby’s kun je het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt en dat is ook met het fabriceren van timelapse-video’s het geval. Zo kan je met professionele rails en rotators werken, waarmee je in staat bent om prachtige effecten te cre

Share

Comments

 1. Bedankt dat het gewaardeerd is.

  Kleine correctie voor het geval dat heel softwareland over mij heen valt: Het is niet zo dat Photoshop gratis is (versie CS3 dacht ik overigens), maar Adobe heeft voor mensen die deze versie ooit eens gekocht hadden de software + licentiecode vrij beschikbaar gesteld (en iedereen kan er bij) omdat zij geen zin meer hebben deze oudere versie via hun validatie server te controleren als je met die software naar een nieuwe PC overstapt. Dus ze gaan uit van het vertrouwen dat alleen mensen die dat product al hadden dit doen.

  Ik zal de presentatie binnenkort wel op mijn website http://www.astrodomus.nl plaatsen.

 2. OK, bedankt voor de toevoeging. Ik heb trouwens ook nog zitten zoeken naar die site waar een handeling (‘action’) te vinden is voor het maken van startrails in Photoshop, maar gratis versies kom ik niet tegen. Heb jij een linkje naar die ene action, waar zelfs door Adobe zelf naar werd verwezen?

 3. Ga ik opzoeken. Eerst nog een verjaardag bezoeken

 4. Hier is de tutorial over startrails maken in PS met een action (te downloaden bij deze persoon)

 5. Wie mijn presentatie nog een keer wilt zien: http://www.astrodomus.nl/timelapse.htm

 6. Hoi,
  Een eigen sterrenhemel aan je plafond is ook mooi om naar te kijken, vind je niet?
  Het is niet eenvoudig om te maken, maar sinds kort kan iedereen het maken!

  http://www.sterrenhemelverlichting.nl/

Speak Your Mind

*