7 juni 2023

Theatercollege over quarks, higgs en neutrino’s

piet-banner_tcm9-374490

Op maandag 10 maart a.s. presenteert De Vrije Universiteit in De Balie in Amsterdam de “Ontdekkingsreis naar het allerkleinste en het allergrootste in het heelal, Quarks, higgs en neutrino’s, van idee tot werkelijkheid“, een VU Public Science-evenement. In dit theatercollege staat Piet Mulders, hoogleraar theoretische natuurkunde aan de VU, op de planken met theatermaker Jan van den Berg. Welke deeltjes zijn er op het allerkleinste niveau? Wat is de rol van het higgsdeeltje? En wie zijn de mensen die op dit gebied grote ontdekkingen hebben gedaan? Piet Mulders en Jan van den Berg wisselen elkaar af als in een dialoog. Piet Mulders vertelt over elementaire deeltjes en krachten en Jan van den Berg vult hem aan met verhalen over de levens van beroemde natuurkundigen en hoe hij zelf verliefd werd op het neutrino. Toegang:

Share

Comments

  1. Avatar foto Olaf van Kooten zegt

    Wordt dat opgenomen?

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: