16 juli 2018

Over SETI, actieve SETI en METI

pioneer

Afgelopen weekend bij de heropening van de radiotelescoop Dwingeloo viel regelmatig de term SETI, zoals jullie zullen weten de afkorting voor de Search for Extraterrestial Intelligence, de speurtocht naar signalen van buitenaards intelligent leven met behulp van gevoelige radiotelescopen. De Dwingeloo radiotelescoop is zo’n instrument, dat voor dit doel ingezet kan worden en de amateurs van CAMRAS die het opgeknapte spul allemaal beheren zijn dat zeker van plan. Maar naast SETI hoorde je ook af en toe over actieve SETI praten – yep goed geraden, van de Active Search for Extra-Terrestrial Intelligence. En da’s eigenlijk het omgekeerde van SETI: niet luisteren naar mogelijke signalen van buitenaards intelligent leven, maar juist het uitzenden van boodschappen naar buitenaards intelligent leven. Daarmee komen we direct op de derde term: METI, da’s gewoon een andere afkorting voor actieve SETI en het staat voor Messaging to Extra-Terrestrial Intelligence, bedacht door de Russische wetenschapper

Reacties

  1. PaulusV zegt:

    dus voor 15 augustus 2015 hoeven we nog geen antwoord te verwachten 🙂

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.