17 oktober 2018

Verdampende zwarte gaten

ep-pairs.jpgZoals beloofd zou ik een keertje uitleggen over het proces hoe zwarte gaten kunnen verdampen. Gemakshalve ga ik er maar even van uit dat bekend is wat een zwart gat precies is1 en dat ook het begrip waarnemingshorizon bekend is2. Volgens het onzekerheidsprincipe van Werner Heisenberg,

Noten
  1. Ja ja, precies, een zeer compact object (meestal een ineengestorte zware ster) dat een ontsnappingssnelheid v heeft die hoger is dan de lichtsnelheid c, zodat zelfs fotonen niet kunnen ontsnappen. []
  2. Ja ja, precies, de grens waarbinnen v>c, ook wel de Schwarzschildstraal genoemd. []

Reacties

  1. jacqueline zegt:

    Bedankt voor de uitleg!
    Formules zijn niet mijn sterkste kant, maar je uitleg is heel duidelijk!!!!! Bedankt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Graag gedaan!

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.