20 juni 2024

Zomertijd-poll is klaar

Weg met de zomertijd

Credit: Public Domain

De teerling is geworpen [1]Oftewel Alea iacta est, aldus Julius Ceasar.: de zomertijd wordt afgeschaft. Tenminste, dat is de mening van 70% van de astrobloglezers die mee hebben gedaan met m’n zomertijd-poll. De poll is zojuist gesloten, dus meedoen kan niet meer. Betekent dus dat de zomertijd, een idee van Benjamin Franklin uit 1784 [2]Hij schreef er destijds een artikel over in de Journal de Paris, An Economical Project genaamd. onder de lezers niet populair is.  Bijna een kwart vond ’t best zoals het is en 7% moest er nog eens diep over nadenken. Uitgedacht inmiddels? 🙂

Voetnoten

Voetnoten
1 Oftewel Alea iacta est, aldus Julius Ceasar.
2 Hij schreef er destijds een artikel over in de Journal de Paris, An Economical Project genaamd.
Share

Speak Your Mind

*