2 december 2023

213e AAS-bijeenkomst is begonnen

Long Beach

Long Beach. Credit: Ed g2s/Wikipedia.

Vandaag is de 213e bijeenkomst van de AAS, de American Astronomical Society, in Long Beach (Californië) begonnen. Klint niet echt schokkend misschien, maar Astrobloglezers die al een tijdje meegaan weten dat deze bijeenkomsten altijd voor veel nieuws zorgen. Lees bijvoorbeeld m’n bericht over de oogst van de 211e bijeenkomst, een jaar geleden. De AAS-bijeenkomst, die ieder half jaar wordt georganiseerd, duurt tot en met donderdag a.s.. Twee lezingen van de velen die gepland staan zijn gebaseerd op de gegevens van de Galaxy Zoo. Eentje is van Chris Lintott, genaamd Disentangling Morphologies : Environment, Colour And Interactions In The Galaxy Zoo en de andere is van Kevin Schawinski, die het gaat hebben over Galaxy Zoo: Blue Early-type Galaxies. Grappig was wel om te lezen dat Schawinski gisteren nog druk bezig was met de voorbereidingen voor z’n speech en hij op het Galaxy Zoo forum nog vroeg of iemand de titel van z’n presentatie in ‘Galaxy alfabet’ wilde maken. Hetgeen naar z’n volle tevredenheid gelukt is. De bedoeling is dat gedurende de AAS-bijeenkomst voortdurend live verslag wordt gedaan door diverse bloggers. Stay tuned! 😀

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: