5 juli 2020

6,5 ton zware satelliet zal binnenkort terugvallen naar aarde


De NASA heeft laten weten dat de zes en een halve ton wegende Upper Atmosphere Research Satellite (UARS) ergens eind september of begin oktober terug naar de aarde zal vallen. De satelliet zal daarbij in delen uiteenvallen en het meeste zal gedurende de reis door de dampkring verbranden, maar niet alles zal daarbij vergaan. De NASA weet nog niet precies wanneer de terugval zal plaatsvinden en welk gebied op aarde risico loopt om getroffen te worden door vallende brokstukken. Factoren die daarbij van invloed zijn zijn bijvoorbeeld de flux van deeltjes vanaf de zon, die de satelliet ‘een duwtje geven’ en ook de ori

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.