24 juli 2024

Komeet Elenin lijkt van de aardbodem, eh… uit de kosmos te verdwijnen

Credit: Michael Mattiazzo.

Komeet Elenin, die volgens sommige doemdenkers grote rampen op aarde teweeg zou brengen, lijkt bij z’n perihelium-passage langs de zon in ieder geval tot één slachtoffer te hebben geleid: komeet Elenin zelf. Dat perihelium – de korste nadering tot de zon – vond afgelopen zaterdag 10 september plaats. Deze week heeft de Australische amateur-astronoom Michael Mattiazzo de komeet gefotografeerd en daaruit blijkt weinig over te zijn dan een groezelig vaag vlekje. Hierboven links zie je een foto van het gebied waar komeet Elenin te zien zou zijn, 14 september 2011 gefotografeerd door Mattiazzo, rechts een kaartje van hetzelfde gebied en de plek waar Elenin zich zou bevinden. Wat zie je links op die plek: niets, nadah, niente, nichts, nothing. Kennelijk heeft de komeet de perihelium-passage, als de gravitationele krachten van de zon het grootste zijn, niet overleefd. Eerder al was gemeld dat de komeet aan het uiteenvallen is. De kern van komeet Elenin is eigenlijk een grote bal ijs, vol met gesteente, van 4 á 5 km doorsnede. Zo’n kern is erg broos en het gebeurt vaker dat kometen de nadering van de hete zon niet overleven, zoals ook de komeet C/1999 S4 LINEAR juli 2000 overkwam. En nu Elenin kennelijk ook. Op 16 oktober a.s. staat de komeet het dichtste bij de aarde, nog altijd op een afstand van 34 miljoen km, dus het kán zijn dat hetgeen van de kern is overgebleven in grote telescopen dan weer een tikkeltje zichtbaar wordt. We wachten het af. Bron: Universe Today.

Share

Comments

 1. Ik weet het nog niet zo zeker of ie wel weg is… als je dit filmpje ziet ga je weer twijfelen.

  http://www.youtube.com/watch?v=4uX7sU28bEg

 2. Wat heeft die vent van de film een whiskey-stem zeg. Maar goed, wat die komeet betreft: hij wist voortdurend op die foto van 11 sept. die in het artikel van Universe Today wordt genoemd, waarin de komeet nog als vaag wordt gezien. Daarvan zegt 'ie dat de zon vlakbij staat (vanaf de aarde gezien) en dat daarom de komeet wel eens vaag zou kunnen zijn. Maar verder kijkt hij niet naar die foto die drie dagen later te zien is, waarop de komeet helemaal niet meer te zien is. En alle sterren in de buurt staan er wel gewoon op. Zou de schemering van de nabije zon verhinderen dat die komeet zichtbaar is, dan zouden die sterren ook niet zichtbaar moeten zijn. De hemelachtergrond op de foto's is overigens gewoon zwart.

 3. Ik geloof nog steeds dat Elenin en Nibiru (Planeet X) de aarde naderen.
  Het aantal aardbevingen, overstromingen, etc. is nog nooit zo groot geweest als nu.
  Zie o.a. dit filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=hZSWLsDrqdc&fe

  en hierbij meteen een paar keigoeie linken vanaf mijn eigen site:
  http://eindtijdnieuws.blogspot.com/2011/09/elenin
  http://eindtijdnieuws.blogspot.com/2011/08/komeet

  We kunnen uitkijken naar 27 september; het blijkt dat Obama dan richting bunkers in Denver gaat. Ook de Hopi indianen gaan deze weken ondergronds. En onze koningin heeft niets op haar agenda staan, toevallig?

 4. Marion, bedankt voor de waarschuwing voor het naderende onheil. Ik ga vast m'n koffers inpakken. 😉 Oh ja, ik heb Trix net gebeld. Yep, rond de 27e schijnt ze naar de VS te gaan. Afspraak met 'Barakje', zei ze tegen me.

 5. Zeg, ik was net op wikipedia aan het surfen. Over die aardbevingen, kan iemand me eens zeggen welke doemplaneet er in 2007 is gepasseerd, want ik moet ze gemist hebben.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Earthquakes_in_2011#
  😉

Speak Your Mind

*