28 mei 2024

Poll: wie moet Patrick Moore als presentator van Sky at Night opvolgen?

Patrick Moore in 2009. Credit: South Downs Planetarium – Wikipedia.

Over de onlangs overleden presentator van het BBC 1 programma The Sky at Night – Sir Patrick Moore, die dat al sinds 24 april 1957 deed – is een discussie losgebarsten over de vraag wie hem moet opvolgen als presentator. Voorlopig liggen er nog een aantal uitzendingen op de plank, die met Patrick Moore zijn opgenomen en nog moeten worden uitgezonden. Maar daarna is de vraag of de BBC door gaat met het populaire programma, dat maandelijks miljoenen kijkers trekt, en wie het gaat presenteren. Een goed moment daarom om via een poll wat kanshebbers in beeld te brengen en de lezers te vragen wie volgens hen het programma moet gaan presenteren [1]Ja ja, ik weet het, er is een verschil tussen wie jullie denken dat Moore het beste op kan volgen en wie jullie verwachten dat Moore op gaat volgen. Dat is niet hetzelfde. Maar mij gaat het nu dus om … Lees verder. Allemaal meedoen, de poll eindigt als ook 2012 eindigt!

[polldaddy poll=”6789785″]

Voetnoten

Voetnoten
1 Ja ja, ik weet het, er is een verschil tussen wie jullie denken dat Moore het beste op kan volgen en wie jullie verwachten dat Moore op gaat volgen. Dat is niet hetzelfde. Maar mij gaat het nu dus om de vraag wie jullie het meest geschikt vinden
Share

Comments

 1. Ik mis Dara Ó Briain…

 2. Ja ik was al bang dat ik mensen zou missen, potentiële kanshebbers in deze poll. Maar de naam Dara Ó Briain zegt mij helemaal niets. Ik heb net even gegoogled en inderdaad is het een bekende in Engeland, een standup-comedian. Maar wat is zijn link met sterrenkunde?

  • Olaf van Kooten zegt

   Niet zozeer met sterrenkunde, maar hij heeft wel verschillende wetenschapsprogramma’s gepresenteerd. Moeilijke keuze hoor: Brian Cox is een fijne presentator, maar mijn stem gaat toch uit naar Brian May. Al weet ik niet of hij een goede presentator is: misschien moet hij zijn commentaar bij The Sky At Night zelf op z’n gitaar begeleiden, dan kan het niet fout 😛

  • Dara Ó Briain is ook natuurkundige en heeft verschillende programa’s over sterrenkunde gepresenteerd. Hij is de perfecte mix tussen entertainer en inhoud 🙂

 3. Valt mij tegen dat niemand tot nu toe voor Chris Lintott heeft gekozen. Da’s toch de co-presentator op dit moment van Sky at Night.

 4. Jan the astroman zegt

  Zie hier HET probleem met The Sky at Night…..alle genoemde “kandidaten” zijn in principe OK….ze hebben allemaal “wel iets van Patrick Moore in zich”…..maar eigenlijk is zo’n “totaalfiguur” als Patrick Moore gewoonweg niet op te volgen! Maar goed….dit gezegd hebbende lijkt ook mij Brian May een onverwachte maar best wel heel goede “opvolger”…eh…voor zover dat kan dus…..EN….ik kan me trouwens niet voorstellen dat er “in de catacomben van the sky at night” nooit is nagedacht c.q. gefilosofeerd over wat te doen als Patrick Moore het tijdelijke voor het eeuwige verruilt…….en ligt er wellicht allang een scenario klaar voor een doorstart van the sky at night zonder sir patrick Moore……de toekomst zal het leren en zo

Speak Your Mind

*