18 januari 2021

Tubular Bells brengt ons in hoger sferen

tubularbells

Gisteravond waren collega Astroblogger Jan Brandt en ik bij het concert dat als opwarmertje voor het Big Rivers Festival werd gegeven in de Grote Kerk in Dordrecht, een bijzondere uitvoering van de compositie Tubular Bells, dat we allemaal kennen van het eerste album van de Britse muzikant en componist Mike Oldfield. Het album werd uitgebracht in 1973 en Oldfield bespeelde de meeste van de instrumenten. Het origineel is met gitaar, piano, drums, uiteraard de ‘tubular bells’ en nog een heleboel andere instrumenten, de uitvoering gisteravond was uitsluitend met klavier instrumenten.

BigRivers

Het concert begon met het orgel van de Grote Kerk dat door Cor Ardesch gebruikt werd om de bekende riedel van Tubular Bells ten gehore te brengen, gevolgd een eigentijdse variatie van Tubular Bells op de vleugels (Elisabeth en Marcel Bergmann),

Comments

  1. Ah,, aandelen in Vergin dus 🙂
    Maakt niet uit, een goed stuk muziek, zoals o.a. dit, kan ik ten zeerste waarderen.
    Heb intussen die oude lp weer even op de draaitafel gelegd….GENIETEN 🙂

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: