4 oktober 2023

Astronomen helpen staalproducent bij kwaliteitscontrole

Tata Steel, IJmuiden (c) Tata Steel

Tata Steel, IJmuiden (c) Tata Steel

Technieken uit de sterrenkunde gaan helpen bij de kwaliteitscontrole van plaatstaal. Vandaag ondertekenen staalproducent Tata Steel en de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA) een samenwerkingsovereenkomst. Dat gebeurt op de Hannover Messe in het bijzijn van minister Kamp van Economische Zaken.

Het lijkt vreemd: een staalproducent die samenwerkt met sterrenkundigen. Toch ligt een samenwerking meer voor de hand dan op het eerste gezicht lijkt.

Share

Comments

 1. Compleet off topic maar op mijn laptop krijg ik te lezen dat ik gebanned ben. Mijn vraag is natuurlijk waarom? Bij mijn weten heb ik nooit een reactie geplaatst vanaf dat ding. Kan iemand mij uitleggen hoe dit zit? Hartelijk dank
  Arp

  • Avatar foto Enceladus zegt

   Dat heeft dan vermoedelijk te maken met het beruikte IP-adres.
   Zou je dat IP-adres via het contact-formulier kunnen laten weten, dan kan er naar gekeken worden door Arie.

   groet,
   Gert (Enceladus)

   • Ik heb geen idee wat het ip adres is 😕 ben namelijk lichtelijk digibeet. Overigens is het alleen maar fout bij chrome, mozilla doet het wel goed…

    • Avatar foto gert1904 zegt

     Ik had exact hetzelfde probleem met Astroblogs op mijn iPad. Ook met Chrome. Melding “You are banned”. Niet met andere websites.

     Ik heb geconstateerd dat het te maken heeft met het automatisch aanvullen van gegevens in de Adresbalk vanuit de Geschiedenis. En in mijn Geschiedenis zit voor Astroblogs een onverklaarbaar foutje (geen www.). Ik heb de Geschiedenis gewist in Chrome. Alles loopt nu goed 😊

     Wissen Browsergeschiedenis: klik op de drie puntjes rechtsboven in de adresbalk, en volg de procedure.

    • Ik kan wel je IP adres zien, maar die komt niet voor in de blacklists die Astroblogs hanteert. Geen idee waarom je de melding krijgt. Maar even Gert z’n oplossing hanteren. Excuus voor de overlast.

 2. Waarom moet die overeenkomst ‘helemaal’ op de Hannover Messe worden ondertekend…?
  Zowel Tata als NOVA hebben toch gewoon een vestiging in Holland? 😛

  Groet, Paul

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: