10 december 2019

Messier 64 – het intergalactische boze oog

M64, Black or evil eye galaxy in Coma Berenices

M64, Black or evil eye galaxy in Coma Berenices

Ja..ja….dames en heren,

Comments

 1. Martin Schoenmaker Martin Schoenmaker zegt

  Wat een fantastisch verhaal weer Jan!

  Ik ken je niet persoonlijk, heb je nog nooit in het ‘echt’ gezien, en weet niet eens hoe je stem klinkt, maar bij het lezen van jouw verhalen hoor ik het je zo zeggen! 😉

 2. Jan Brandt zegt

  Hoi Martin,

  Yep….ik vrees inderdaad met grote vrezen dat “what you read is definitely what you get in real life”…oeps!
  …MAAR…..
  de “witjassen” hebben me gelukkig nog steeds niet kunnen vangen..hihi…enne…bij deze mijn hartelijke welgemeende dank voor jouw compliment!!!

  • Monique zegt

   Zo zie je maar dat je ook vanuit Dordt mooie plaatjes kunt schieten.
   Jan, ga jij binnenkort nog een poging wagen om van Willem en Maxima een plaatje te schieten?

   @Martin, ik heb Jan wel een keer ontmoet op dat zoveeljarig bestaan van Astroblogs. Hij weet zichzelf aardig te omschrijven, misschien een tikkie aangedikt hier en daar 😛 Gaat het over zijn passie (z’n ouwe Citroen of z’n Elfje en vast nog wel meer) dan vliegen de superlatieven in het rond 😉

   @Arie, bewolkt en regen…bah (hopelijk niet voor lang) Gisteren was het hier behoorlijk warm. Heb mijn sandaaltjes al aangehad 😀

   • Jan Brandt zegt

    Hoi Monique,

    ja…ja….koningsdag komt nu wel erg rap naderbij….enne…aangezien ik aan de route woon, zit ik zeer zeker op de eerste rang voor “een koninklijk kiekje”. En je moet eens weten “hoeveel vrienden” je er zomaar bij krijgt voor dat ene speciale ereplekje in mijn dakgoot………Arie heeft dakpan 1 t/m 5 al gereserveerd voor zichzelf plus aanhang….hihi. Hmmmm…en wellicht kunnen wij net als alle camera’s de goede kant op zijn gericht (richting een heel groot oud huis aan de voet van de Grote kerk met een joekel van een rood,wit, blauwe vlag uit de dakraam gestoken….”omdat het zo’n mooi plaatje is”) ook nog ” ïets van stof laten ontrollen” met de tekst “Astroblogs, voor koning, vaderland en de rest van het universum” erop gedrukt…hihi!!!

 3. Prachtig stukje weer jan, eind goed al goed dan toch nog. En zo te lezen maak je nog aardig wat mee op zo’n avondje.

  • Jan Brandt zegt

   Hoi Rudiev,

   Een collega amateur astronoom gebruikte onlangs de kreet “een wel heel speciale vorm van SM” voor de edele sport der astrofotografie….enne….eigenlijk heeft hij daar best wel gelijk in. Het is een zeer (en soms zeker een.. te…) veelomvattende bezigheid. De landelijke werkgroep astrofotografie noem ik dan ook altijd en stevast niet voor niets de “eredivisie der amateur sterrenkunde”! Maar…..één ding is altijd zeker met deze business…: “never a boring day…eh…night”! Zo….en nu weer..snif, snuif, snotter… druk op zoek naar dat vervelende “hatsjoe-boson”!!

 4. Jan, dit kan geen toeval zijn. Jij schrijft over de Astrovacançe en direct hebben we hier slecht weer met bewolking en regen. 😉 Maar je foto is prachtig hoor, toppie!

  • Jan Brandt zegt

   Ach Arie…..het is een…eh…”gave”, zullen we dan maar zeggen…en…aangezien ik bij zeer gewaardeerd astro-collega Jan al enige “astrofotografische burn out verschijnselen” meende te moeten bespeuren heb ik, na ampel overleg met mijn ” big, wet and cloudy friend upthere”, besloten om speciaal voor jullie broodnodige rust en gezondheid er toch maar een leuk, rustig en romantisch (niets zo mooi als het getik van de regen op het dak van je vakantie-huisje???) regenachtig “pim pam pet-avondje op z’n frans” er tegenaan te gooien. Graag gedaan hoor, niets te danken!!!

 5. Jan+(H) zegt

  Weer een geweldig leuk omschreven belevenis, Jan.
  En mooie foto. Ik had in Frankrijk nog getwijfeld zelfde object te fotograferen. Niet gedaan. Ik ben inmiddels weer terug. Binnenkort zal ik mijn foto vangst gaan bewerken en publiceren.

  Bedankt dat je niet meegegaan bent. We hadden dus mooi weer. 😉

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: