14 juni 2024

Kepler-onderzoeker schenkt geld aan behoud aarde

Bill Borucki

NASA-onderzoeker Bill Borucki, initiatiefnemer en wetenschappelijk projectleider van de Amerikaanse ruimtetelescoop Kepler, geeft een groot deel van de Shaw Prize for Astronomy aan de Union of Concerned Scientists, een organisatie die opkomt voor het behoud van de aarde.

De Kepler-ruimtetelescoop heeft tussen 2006 en 2009 enkele duizenden kandidaat-exoplaneten gevonden – planeten bij andere sterren dan de zon. Daar zitten ook ‘bewoonbare’ planeten tussen, waar de omstandigheden in principe geschikt zijn voor leven. Voor zijn pionierswerk is initiatiefnemer Borucki onderscheiden met de Shaw Prize; de uitreiking vindt vandaag plaats in Hong Kong.

Borucki heeft besloten 100.000 dollar te doneren aan de Union of Concerned Scientists, omdat we, zo zegt hij, al die nieuwe exoplaneten nooit zullen kunnen bezoeken. ‘Onze toekomst ligt hier op aarde, en we moeten veel meer ondernemen om onze eigen thuisplaneet bewoonbaar te houden.’

Share

Comments

 1. omdat we, zo zegt hij, al die nieuwe exoplaneten nooit zullen kunnen bezoeken. ‘Onze toekomst ligt hier op aarde, en we moeten veel meer ondernemen om onze eigen thuisplaneet bewoonbaar te houden.

  Niets ten nadele van deze man natuurlijk, maar weet hij iets wat wij niet weten gezien hij zegt dat we al die nieuwe exoplaneten nooit zullen kunnen bezoeken? Ik kan niet in de toekomst kijken, maar ik vermoed (hoop?) dat hij er daar toch flink naast zit. Onze toekomst leg voorlopig dan nog wel op aarde, maar ook aan onze aarde komt een einde zodat onze verre toekomst toch echt ergens in de ruimte op andere planeten leg willen we als mensheid overleven.

  • “… weet hij iets wat wij niet weten gezien hij zegt dat …..”.

   Hm. Je vermoedt een complot om iets onder de pet te houden?

   Borucki heeft dat niet zo gezegd. Astronomie.nl heeft het onjuist vertaald uit hun bronartikel. Citaat uit dat artikel:

   “I’ve spent a large portion of my career searching for other worlds,” Borucki said. “What we’ve found has underscored how important it is to protect this one. While we can detect other worlds, we cannot go to them. Our future is here on Earth and we must do much more to ensure that our planet’s climate remains hospitable.”

   Hij heeft het woord “never” (= “nooit”) niet gebruikt. Hij verwijst m.i. naar de huidige stand van de Aardse ruimtetechnologie.

   19:48!
   20:18!
   25-09-2014 09:54!

   • Nee ik vermoed geen complot. Ik vond het alleen een rare uitspraak voor iemand met zijn kennis en vroeg me af waarom hij dat gezegd zou hebben. Maar blijkbaar staat het ietsjes anders in de bron, die had ik nog niet bekeken. 🙂

   • Ik merk dat ik mijn vorige bericht in deze draad bijna anderhalf uur kon wijzigen! 😇

 2. Nee we zijn echt zo hard bezig ons verblijf op aarde zo te beperken dat we er met iig te weinig zijn en te weinig middelen hebben om bij een mogelijk buur aan te komen vliegen.

  We hebben als mensheid nog zoveel te verbeteren voordat we ook zover zijn om buiten ons zonnestelsel te komen.

  http://www.ucsusa.org/
  Ze hebben een heel technocratische aanpak, zodat ze wel vooruitkomen.
  En niet een politiek zodat er alleen maar achteraan huppelt.

Speak Your Mind

*