3 maart 2024

Zweven in een luxe capsule langs de rand van de ruimte

Het commerciële ruimtevaartbedrijf World View heeft met succes een belangrijke mijlpaal bereikt. Het bedrijf is aardig op weg om voor 2017 bemande privévluchten naar de rand van de ruimte uit te voeren. De testvlucht met deze kleine replica van het ruimtevaartuig (schaal 1:10), tot een hoogte van 30.625 meter, is met succes uitgevoerd.

De luxe Voyager capsule weegt 4500 kg en wordt door een ballon ter grootte van een voetbalveld omhoog gebracht. Het opstijgen naar de maximale hoogte duurt niet meer dan twee uur. De totale vlucht zal zo’n zes uur duren.
In 2017 gaat een nieuwe vorm van ontdekkingsreizen van start. World View biedt de nieuwe veeleisende ontdekkingsreizigers een andere benadering van de adrenalinekick door ze twee uur rustig langs de rand van de ruimte te laten zweven in de luxe Voyager capsule die via een grote ballon wordt getransporteerd.

Aan boord kun je genieten van een prachtig uitzicht van de aarde. Het bedrijf heeft zelfs plannen om een bar aan boord te hebben, zodat men kan genieten van een drankje. Er is een toilet aanwezig voor de sanitaire noodstop (en zelfs Wi-Fi)

Zodra de capsule los komt van de ballon, ontvouwt de Parawing. Een piloot aan boord zorgt voor de besturing om de capsule weer veilig terug naar aarde te brengen. Waarschijnlijk wordt voormalig NASA astronaut Mark Kelly, wiens tweelingbroer Scott momenteel in het ISS verblijft, de piloot van de eerste bemande vlucht.

Wat gaat dat kosten? Een kaartje aan boord van een Voyager capsule kost
$ 75.000 ( € 68,6122 ) 😀

World View
IFLscience

Share

Comments

 1. Helaas hebben ze een deel aan van die PR-mensen gegeven.

  En nummen ze het een ruimte-capsule en bijna in de ruimte.

  Maar het is nog niets eens halverwege de 100km-lijn, ze willen 50km halen, welke lang niet overal als de overgangsgrens wordt geaccepteerd.

  Maar buiten dat wel een heel mooi project, voor een stevige prijs.
  Hoop wel dat ze het helium op een duurzame manier verkrijgen.
  En dat ook in de rest van dit project zit.

  • Dat was mij tijdens het maken van de blog ook opgevallen. Die hoogte is nou niet bepaald spectaculair. Het is zwaar overdreven dat ze langs de rand van de ruimte gaan.
   Hoe hoog gaat een gewone heteluchtballon?

   Citaat uit de Wiki:
   Met een 48 meter hoge heteluchtballon steeg de 67-jarige man om 06:45 uur (02:15 CET) in Bombay op. Ongeveer drie uur later was hij op een hoogte van 21 291 m. Hiermee slaagde hij er niet in zijn doel, namelijk 21 336 m (70 000 voet) te bereiken, maar toch had hij het vorige record, dat in juni 1988 door Per Lindstrand in Plano (Texas) met 19 811 m gevestigd was, duidelijk verbeterd.

   De grote Voyager capsule moet binnen 2 uur tot een hoogte van 30 kilometer (19 miles) Best indrukwekkend (net als het prijskaartje) We moesten toch zuinig met helium omgaan? Voor zulke projecten is dat dan weer geen probleem…

   Voor een vliegtuig geldt buiten de bebouwde kom een minimum vlieghoogte van 500 voet (circa 150 meter) boven land. Binnen de bebouwde kom geldt een minimum vlieghoogte van 1000 voet (circa 300 meter) boven het hoogste punt (bijvoorbeeld een kerktoren).
   Misschien dan toch maar een rondvlucht met een vliegtuig?

   Hier nog wat faqs over de Voyager capsule:
   http://worldviewexperience.com/faqs/

   Uhm, best groot zo’n heteluchtballon toen zo’n gewone vlak over m’n dak ging!
   https://youtu.be/Ye8nY4h2TBc?list=PL6BBC5120370A6F4E

 2. Langs de rand van de ruimte klinkt als reizen langs de rand van 13.7 miljard lichtjaar van ons vandaan…
  Helaas Startrek blijft nog even Science-fiction …. ^^)

  P.s. bij iedere reactie wat ik her en der geef…. krijjg ik nooit een melding als er,… nieuwe …/… gereageerd is op het hoofd onderwerp … =( … ook al vink ik ::::
  V Stuur mij een e-mail als er nieuwe reacties zijn.

  V E-mail me als er nieuwe berichten zijn.

  aan…. jammer ….

 3. Edu, Ik krijg alleen melding als er een nieuw onderwerp in de Astrocorner gemaakt is. Bovendien komt het dan ook nog eens bij ‘ongewenst’ in mijn postvak. Misschien is dat bij jou ook wel zo.

Speak Your Mind

*