5 december 2023

Tentoonstelling ‘True Beauty’ op de grens van kunst en wetenschap

Voor de tentoonstelling True Beauty maakte het Stedelijk Museum Breda  een keuze uit de mooiste beelden. uit de wetenschap van de 21ste eeuw. Foto’s, visualisaties en animaties van internationale toponderzoekers worden afgewisseld met het werk van kunstenaars die zich laten inspireren door de wetenschap.

‘In de 21e eeuw kijken wetenschappers nog steeds door telescopen en microscopen maar die zijn nu verbonden met computers en software. Ze  verwerken informatie tot afbeeldingen van de ‘onzichtbare’  werkelijkheid. Wetenschap en beeldende kunst raken zo met elkaar verweven’. Dit staat te lezen in de catalogus van ‘True Beauty’, een  tentoonstelling in het Stedelijk Museum Breda die loopt  tot 19  augustus 2018.  Meer dan 50 wetenschappers en kunstenaars laten aan de hand van foto’s, visualisaties, animaties en schilderijen zien hoe zij kunst en  wetenschap weten te combineren. Zo is er een MRI-scan van neurowetenschapper Rebecca Saxe met haar pasgeboren zoon in haar armen.  Mels van Zutphen presenteert zijn film over neutrinos bij het Zwitserse onderzoekscentrum CERN, Sterrenbeeld modellen van de Franse kunstenaar Bragigand en de Bredase kunstenaar Hubert Leyendeckers presenteert zijn surrealistische tekeningen en schilderijen. Bron; Technisch Weekblad.

 

Sterrenbeeld model Dierenriem credits; F. Bragigand

www.stedelijkmuseumbreda.nl

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d