1 maart 2024

3 maal M is scheepsrecht: Molen, Maan, Mars (korte time-lapse)

Afgelopen vrijdagavond hebben veel mensen – dankzij de berichten in de pers – massaal naar de bloedmaan gekeken. Met wisselende resultaten overigens doordat er vanuit het zuidwesten bewolking in aantocht was. Bij deze wil ik mijn bescheiden bijdrage aan Astroblogs over de maansverduistering toedoen.

Molen, Maan, Mars in de polder van de Alblasserwaard

In de Alblasserwaard had ik samen met mijn zoon en schoondochter een plekje met leuk uitzicht van een molen aan de horizon gekozen in de hoop dat de maan vlak achter de molen aan de horizon op zou komen. Met en telelens zou dat een mooi plaatje zijn. Maar dat pakte anders uit. De maan werd door de lichte sluierwolken pas zichtbaar toen deze veel verder boven de horizon stond. Met een telelens inzoomen had geen zin meer. Maar het heeft uiteindelijk toch nog een paar leuke plaatjes opgeleverd en toen de bewolking dikker werd en de maansverduistering op het einde was, konden we tevreden naar huis. ‘Missie geslaagd’.

Van de foto’s die ik kon maken heb ik een korte timelapse gemaakt dat hieronder te zien is.

Share

Comments

  1. Mooie timelapse Jan! 3xM, astronomische M&M’s. 🙂

  2. Avatar foto Paul Bakker zegt

    Mooi Jan! Geeft ook goed weer hoe de omstandigheden waren. Ik heb geboft in Drenthe waar het hele tijd helder was.

Speak Your Mind

*