2 maart 2024

Starship Raptor motortest eindigt in vuurbal

Terwijl wereldwijd de vijftigste verjaardag van de maanlanding herdacht wordt, bereidt SpaceX zich voor op de volgende ‘giant leap’; mensen naar Mars sturen. Een dezer dagen zou er een static-fire test van de Starhopper plaatsvinden, een prototype van het Mars Starship op de basis Boca Chica in het zuiden van Texas. Eigenlijk ingepland voor afgelopen dinsdag de 16e juli maar de test liep iets vertraging op. Deze motor testen worden altijd gedaan net voor de lanceringen om er zeker van de zijn dat alle systemen flight-ready zijn.

Starship na motortest credits; Trevor Imahlmann twitter

Helaas eindigde de test in een heuse vuurbal. Tim Dodds video hieronder toont de vuurbal in slow motion. Ongeveer na vijf seconden schoten oranje vlammen vanaf het Starship omhoog. De bedoeling is dat binnen korte tijd het Starship zijn eerste ‘untethered test’ gaat doen en zo een 12 meter van de grond komt. De vorige tests zat het schip voor de veiligheid aangelijnd. Vanaf die volgende test is het hopelijk binnen enkele maanden dat het Starschip zijn eerste vlucht van rond de 12 km hoogte gaat maken. Bronnen; Space.com / Twitter

Share

Comments

  1. Hé geweldig! De eerste 150 meter zit er op. En dat op maar één raptor motor. Prachtige beelden om te zien.

  2. Avatar foto Angele van Oosterom zegt

    Fantastisch om te zien, nu nog enkele van deze testen en dan op naar de 12 km! Benieuwd of ze in 2023 met een bemand Starship, met de Japanner Maezawa en co, een flyby om de maan kunnen doen. De crew dragon/ISS missie was i.i.g succesvol dat geeft moed.

Speak Your Mind

*