14 augustus 2022

Is de maan hol?

Home Forums Astrocorner Is de maan hol?

Tags: ,

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #84057
  Stijn
  Deelnemer

  Het is misschien niet te bevatten, maar het zou zomaar kunnen dat onze maan hol is van binnen.

  Er zijn namelijk verschillende bewijzen voor dat de maan hol is, of misschien wel uitgehold is.

  De gemiddelde dichtheid van de maan bedraagt 3,34 gm/cm3 en de dichtheid van de Aarde bedraagt 5,5 gm/cm3. In 1962 verklaarde een NASA wetenschapper met de naam Dr Gordon Macdonald:”Als de astronomische gegevens van de dichtheid juist zijn, dan moet er geconstateerd worden dat de maan meer een holle dan een massieve bol is.“ Nobel Chemicus Harold Urey stelde dat de lage dichtheid van de maan te maken had met grotten en gaten onder het maanoppervlak.

  Op 20 november 1969 heeft de bemanning van de Apollo 12 een maanmodule laten crashen op de maan. Het effect van de module veroorzaakte een kunstmatige maanbeving met opmerkelijke kenmerken. De maan vibreerde als een gong, en dat een uur lang. Met de Apollo 14 werd dit weer herhaald. Seismologische apparatuur registreerden dat de nagalm 3 uur en 20 minuten duurde en reisde tot 25 kilometer onder het maanoppervlak. Dit duidt erop dat de kern van de maan erg licht is, of dat het zelfs helemaal ontbreekt.

  Wat ook zeer vreemd is, is dat sommige kraters van binnenuit zijn ontstaan en dit terwijl er geen bewijs is dat de maan ooit warm genoeg is geweest voor vulkaanuitbarstingen.

  Ook de theorie dat de maan uit de Aarde is ontstaan valt in twijfel te trekken. De maan is namelijk veel ouder dan verwacht, misschien nog wel ouder als de Aarde en de Zon. De oudste leeftijd van de Aarde wordt geschat op 4,6 miljard jaar oud. Maanrotsen waren echter gedateerd op 5,3 miljard jaar oud en het stof wat erop lag was tenminste 1 miljard jaar ouder.

  Er is ook een Russische geleerde die de manen van Mars bestudeerd heeft, en hij is tot de conclusie gekomen dat ook die manen hol zijn. Hij komt tot deze conclusie omdat het donkere gedeelte van de manen, die we niet vanaf de Aarde kunnen zien, gevuld zijn met oceanen van metaal-achtige gesteente. Dit harde metaal is corrosie-resistant titanium, en we gebruiken het hier op Aarde voor de frabricatie van supersonische jets.

  https://owlcation.com/stem/Is-the-Moon-Hollow-Evidence-Supporting-Hollow-Moon-Theory

   

  #84120
  Obelix
  Deelnemer

  Titanium wordt op Aarde behalve voor de frabricatie van supersonische jets, als oxide op nog grotere schaal gebruikt nl. als (wit)pigment.

  Ik vraag me af of de aanwezigheid van titanium in/op de ‘oceanen’ van de vanaf Aarde onzichtbare / donkere gedeelte van deze Marsiaanse manen enig bewijs moeten voorstellen voor de holle maan hypothese.

  [ Door de woordcombinatie wordt ik zelfs getriggerd naar de dark side of the moon. Toeval? ]

   

  Groet, Paul

   

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.