19 juli 2018

De verwarring van astronomie en astrologie

astronomie versus astrologieAl sinds mensenheugenis worden astronomie en astrologie door elkaar gehaald. Da’s te betreuren, want beiden staan toch mijlenver uit elkaar en het zal jullie niet verbazen als ik stel dat de astronomie hoog boven de astrologie uittorent. De eerste keer dat ik zelf werd geconfronteerd met deze confusie, ahum, was ergens in

Reacties

  1. Hoi, de hemel was toch ook verschoven in 2000 jaar tijd zodat ik als Waterman eigenlijk: een Vis ben? of een Steenbok?

    http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article114176

  2. De Waterman is officiëel van 21 januari tot 19 februari, tenminste dat geloof ik. Ik ben geen astroloog, dus excuseer als ik er een dag naast zit. En wanneer bevindt de Zon zich in het sterrenbeeld Waterman? Ja, je raadt het al: NIET in genoemde periode, maar wel van 16 februari tot 11 maart. 😀 Kortom, nog een reden waarom al die astrologen op een opfriscursus moeten. Nou ja, een afleercursus zou beter zijn. 😉

  3. Ben ik nou Vis of Steenbok was de vraag…!

  4. Ah, Steenbok dus, de boel schuift naar rechts. Een "aarde" teken, dat is even wennen voor me, Adrianus.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.