22 mei 2018

Satellieten botsen boven Siberië

).push({}); }if ( quads_screen_width >= 1024 && quads_screen_width < 1140 ) { /* tablet landscape */ document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }if ( quads_screen_width >= 768 && quads_screen_width < 1024 ) { /* tablet portrait */ document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }if ( quads_screen_width < 768 ) { /* phone */ document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }

Reacties

  1. Het nare is dat de meeste brokstukken voorlopig *niet* zullen verbranden in de dampkring. De meeste blijven in een baan op ongeveer 800 km hoogte, en in zo'n hoge initiele baan duurt het letterlijk eeuwen totdat ze langzaam laag genoeg zakken om tot decay over te gaan. Voorlopig zijn het grootste deel van de brokstukken dus "blijvertjes".

    Op ongeveer de zelfde hoogte bevind zich ook al een band van brokstukken van de Chinese ASAT (anti-satelliet) test op Fengyun 1C. Dat stukje ruimte begint dus echt gevaarlijk voor andere satellieten te worden met zoveel brokstukken in omloop.

  2. Ah, dus wat dat betreft kan het geen kwaad om onder die hoogte van ca. 800 km te zitten (zoals de ISS op 435 km) of erboven. Bedankt voor je reactie, Marco. 🙂

Laat wat van je horen

*