15 augustus 2018

Hebben ze een lek bij CERN?

Al een kleine week worden op diverse blogs en fora heftige discussies gevoerd over een difoton-resonantie bij 115 GeV, waargenomen met de ATLAS-detector van de Large Hadron Collider, hetgeen mogelijk wijst op het bestaan van een licht Higgs deeltje. Afgelopen paasweekend gingen de discussies voornamelijk over de vraag of het bericht wel betrouwbaar is. De bron is namelijk een commentaar van een anonieme lezer (genaamd Higgs? says) op een blog die de natuurkundige Peter Woit op z’n weblog Not Even Wrong schreef. Dat commentaar luidde als volgt – excuus voor het technische blabla :
Internal Note
Report number ATL-COM-PHYS-2011-415
Title Observation of a ?? resonance at a mass in the vicinity of 115 GeV/c2 at ATLAS and its Higgs interpretation
Author(s) Fang, Y (-) ; Flores Castillo, L R (-) ; Wang, H (-) ; Wu, S L (University of Wisconsin-Madison)
Imprint 21 Apr 2011.

Reacties

  1. hoi hoi

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.