21 juli 2018

Video: de berging van de Apollo 11-Saturnus V motoren van de Atlantische oceaanbodem

apollo-11-f1
Vorig jaar maart slaagde een team van de Amerikaanse miljardair Jeff Bezos erin om op 4,3 km diepte in de Atlantische Oceaan enkele F1-motoren terug te vinden, die hoorden bij de krachtige Saturnus V raket, waarmee juli 1969 de historische Apollo 11 missie richting maan werd gebracht. Na de lancering plonsden die motoren in de oceaan (zie infografiek onderaan). Op de foto hierboven zie je er eentje op de oceaanbodem liggen – de verbrandingskamer van de F1 motor welteverstaan. Bezos liet het niet bij die vondst, maar gaf ook direct aan van plan te zijn om de F1-motoren te bergen en ze vervolgens opgeknapt ergens in een museum te stallen. Hij beschikt over de nodige centjes – Bezos is oprichter en eigenaar van Amazon – dus hij is iemand die de daad bij het woord kan voegen en daarom kunnen we verheugd melden dat technici er met een speciale expeditie in geslaagd zijn om twee van die F1-motoren boven water te halen en op een bergingsschip te krijgen. Hieronder

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.