19 juli 2018

Auteur ‘Bijbel van de Algemene Relativiteit’ aan de basis voor SF-speelfilm Interstellar

Kip S. Thorne

Kip S. Thorne

In 1973 publiceerden Charles W. Misner, Kip S. Thorne en John Archibald Wheeler het boek ‘Gravitation’, een vuistdik boek van meer dan 1200 bladzijden dat gaat over de Algemene Relativiteitstheorie’ van Albert Einstein. Het is een monumentaal boek, dat een enorme gezaghebbende status heeft gekregen bij studenten en natuurkundigen en dat ook wel als de ‘Bijbel van de Algemene Relativiteit’ door het leven gaat. Gisteren las ik dat

Reacties

  1. Andre zegt:

    Goed geschreven artikel.
    Alleen jammer van die laatste zin vanaf Wowie

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.