25 mei 2020

En nog een Enceladusje

Enceladus steekt prachtig af tegen de sterrenDeze foto wil ik jullie niet onthouden: eentje van Enceladus, ja alweer die maan. Hij is gisteren al gepubliceerd en hij is door Cassini van afstand genomen, dus geen close-up. Maar het bijzondere is dat de foto Enceladus toont terwijl deze in de schaduwzijde van Saturnus verkeerde. Enceladus zou in de schaduw volkomen donker moeten zijn en toch is hij zichtbaar. Dat komt doordat zonnestralen de ringen van Saturnus verlichten. Dat licht wordt weerkaatst en gaat vervolgens

Comments

  1. Het mooie van deze foto is, dat duidelijk te zien is dat de verduisterde Enceladus doorzichtig is… (Enkele sterren zijn te zien in het donkere deel van Enceladus. Of zijn dit weerkaatsingen op het ijs? 🙂 Ik vermoed dat NASA iets te mooie pr-foto’s de wereld in wil sturen…)
    Overigens complimenten voor je Blog!!! Eén van de meest informatieve die ik ken.)

    Hans

  2. Ja, da’s wel vreemd van die sterren die op Enceladus zelf te zien zijn. Je zou bijna denken dat het ‘vuiltjes’ op het negatief zijn.
    Bedankt voor je complimenten trouwens. Erg leuk om te lezen. 🙂

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: