15 november 2018

De restanten van kosmisch kannibalisme

De kannibaal NGC 5907 en daaromheen restanten van een opgegeten dwergstelselDat sterrenstelsels onder invloed van hun onderlinge zwaartekracht af en toe flink tegen elkaar botsen is al lang bekend. Dat grote sterrenstelsels daarbij als ware kannibalen hun kleinere soortgenoten kunnen ‘opeten’ is ook geen nieuws meer. Maar nieuw is wel het feit dat een internationaal team van sterrenkundigen bij twee spiraalstelsels de restanten van die opgevreten dwergstelsels, die

Reacties

  1. Christophe zegt:

    Schitterende foto!

  2. Ja, vind ik ook. Het verbaast mij wel dat die slierten niet op eerdere foto’s te zien zijn, zoals deze:
    http://www.telescopes.cc/ngc5907.htm

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.