23 september 2018

Copernicaans Principe opnieuw getest

Nicolaus CopernicusIn z’n De revolutionibus orbium coelestium (Over de omlopen van de hemellichamen), gepubliceerd in 1543, schreef Nicolaus Copernicus (1473-1543) dat de Aarde geen centrale, unieke en bijzondere plek in het heelal inneemt. We zijn niet het centrum van het heelal, maar draaien eens per jaar een bescheiden rondje om de Zon. Dat Copernicaanse Principe kan je ook veralgemeniseren: de mens neemt geen bijzondere positie in het heelal in. Lijkt anno 2008 gesneden koek, waar niemand aan kan tornen en waar zelfs het Vaticaan over begint te roepen dat het niet vreemd zal zijn als er elders in het heelal ook leven voorkomt. En toch zijn er onlangs twee artikelen verschenen in het vakblad Physical Review Letters over het Copernicaanse Principe (CP), waarin

Reacties

  1. de aarde is het ethische en politieke centrum van het heelal. Lees net het boek van J. Richard Gott hierover. Time Travel.

    http://aionen.punt.nl

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.