1 maart 2024

Vaticaan doet film Bernini Mysterie in de ban

Omslag van het boek Angels & demons van Dan Brown

Credit: Dan Brown

Het Vaticaan heeft de makers van de film Angels & Demons, dat een verfilming is van het boek Het Bernini Mysterie van Dan Brown, verboden om opnames te maken in kerken of gebouwen in Rome. Volgens het Vaticaan is de film een belediging van God. In dat boek speelt de deeltjesversneller van CERN in Zwitserland een belangrijke rol, want een geheimzinnig genootschap, de Illuminatie genaamd, heeft een kwart gram antimaterie [1]In de gerelateerde astroblog (zie de link hieronder) is overigens te lezen dat CERN er 2 miljard jaar 😯 over doet om 1 gram antimaterie te produceren!  gestolen. Met die antimaterie kunnen ze een enorme kernexplosie veroorzaken en daarmee dreigen ze de verkiezing van een nieuwe paus te verstoren. De CERN-natuurkundige Leonardo Vetra is het eerste slachtoffer van de groep. De vorige verfilming van een boek van Brown, The Da Vinci Code met Tom Hanks als professor Robert Langdon, werd ook al door het Vaticaan in de ban gedaan. Toen ze hoorden dat het Bernini Mysterie zou worden verfilmd en dat men in Rome opnames wilde maken was het pleit gauw bezorgd. “Dan Brown heeft de evangeliën omgedraaid om het geloof te kunnen vervuilen”, aldus aartsbisschop Velasio De Paolis, hoofd van de Vaticaanse prefectuur voor economische zaken. De producenten van Angels & Demons zijn nu van plan de kerkgebouwen in Hollywood na te bouwen. Tom Hanks gaat in Angels & Demons opnieuw Robert Langdon spelen. Há, de Sint Pieter in Hollywood, dat zou wat zijn. 🙂 Wie overigens het échte verhaal van CERN wil zien en dan met name over de Large Hadron Collider, die over 19 dagen en 5 uren van start gaat, moet dit filmpje maar eens bekijken. Gaaf! Bron: Daily Galaxy.

Share

Voetnoten

Voetnoten
1 In de gerelateerde astroblog (zie de link hieronder) is overigens te lezen dat CERN er 2 miljard jaar 😯 over doet om 1 gram antimaterie te produceren!

Comments

  1. Jimmy Rossignuolo zegt

    Was vorige week in Rome en er waren volop opnames bezig bij het gebouw van San Rocco, was een nachtopname heel knap om live mee te maken

  2. Maar dat was zeker ergens buiten het Vaticaan?

  3. Jimmy Rossignuolo zegt

    Ja inderdaad was in centrum van Rome

  4. Aha, ik ben benieuwd wanneer de film klaar is.

Speak Your Mind

*