22 september 2019

De ruimteplannen van Nicolas Sarkozy

Nicolas Sarkozy heeft allerlei ruimteplannenVandaag, 1 juli dus, heeft Frankrijk het voorzittersschap van de Europese Unie voor een half jaar overgenomen. Niet toevallig dus dat vandaag de BBC met het verhaal komt dat de Franse president Nicolas Sarkozy ambitieuze plannen heeft om met Europa richting de Maan

Reacties

  1. Christophe zegt

    Ik hoop van niet. Ofwel doe je zo’n maan- en marsmissies internationaal ofwel doe je het niet. Verder blijf ik van mening dat we best nog enkele tientallen jaren netjes onbemande sondes blijven sturen

    Beeld je in: met een fractie van de kostprijs van 1 missie naar Mars (retour) kan je onbemande ruimtesondes à la Cassini-Huygens naar elke planeet van ons zonnestelsel sturen. Hoeveel weten we ondertussen al van Uranus? Neptunus? Laat staan van hun manen 🙂

    Ik ben niet tegen bemande ruimtevaart, maar het moet geen politiek spelletje worden zoals nu opnieuw steeds meer het geval is.

  2. Christophe, ik ben het van harte met je eens. Voor de prijs van één bemande Marsvlucht kan je misschien honderd Phoenixen, Cassini’s, Venus Expressen en zo financieren. Beeld je dat eens in.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: