22 juli 2019

Waar gaat het Mars Science Laboratory landen?

Het Mars Science Laboratory

Het Mars Science Laboratory

De afgelopen drie dagen (15-17 september) hebben wetenschappers uitvoerig gediscusseerd over de vraag waar het Mars Science Laboratory (MSL) het beste kan landen. Het MSL is een opvolger van de Marsrovers Spirit en Opportunity en hij/zij/het zal ergens in september 2009 worden gelanceerd. Prijskaartje: ongeveer $ 1,4 miljard. Met die hoge prijs is het MSL zeker geen onderdeel van het Mars Scout Programma, waar alleen goedkope missies toe behoren (< $ 500 miljoen, ‘t is maar wat je goedkoop noemt), zoals MAVEN. In eerste instantie waren er 33 kandidaat-landingsplekken

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.