25 maart 2019

Weer wat nieuws: de kruis-kwartierdag

De 4 punten van kruis-kwartierdag

De 4 punten van kruis-kwartierdag

Je komt af en toe dingen tegen waar je het bestaan totaal niet van wist. Zo las ik vandaag dat in veel landen al eeuwen een fenomeen blijkt te bestaan dat men cross-quarter day noemt. Ik ben de term nog niet in het Nederlands tegengekomen, dus ben ik maar even zo vrij geweest om de vertaling kruis-kwartierdag te gebruiken. Wie een betere vertaling weet of mij kan wijzen op reeds gebruikte vertalingen moet maar even een seintje geven. Kruis-kwartierdag is de dag die precies tussen de data van het begin van de jaargetijden valt. Vandaag, maandag 2 februari 2009, is er zo eentje: deze datum zit precies tussen het wintersolstitium

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.