5 juni 2020

DSP-23: een nieuw gevaar voor satellieten?

De DSP-23

De DSP-23

Hebben we net de botsing achter de rug van twee communicatiesatellieten in de ruimte, dient zich alweer het volgende mogelijke gevaar aan voor satellieten: de Amerikaanse spionagesatelliet DSP-23. Deze satelliet van het Defense Support Program (DSP) werd november 2007 gelanceerd, maar al na een jaar raakte men de controle erover kwijt. In normale gevallen kan men bij satellieten waarvan men de controle dreigt kwijt te raken ze nog naar een zogenaamde grafbaan dirigeren, waar ze minder gevaar opleveren voor andere satellieten. Maar de DSP-23 was al zo ver heen dat zelfs dat niet meer mogelijk was.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.