21 februari 2019

Schurk-zwarte gaten struinen Melkweg af

Impressie van een schurk-zwartgat

Impressie van een schurk-zwartgat

Berekeningen van het duo Ryan O’Leary en Avi Loeb, twee sterrenkundigen van het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, laten zien dat de Melkweg vol zit met honderden zware zwarte gaten, die zich als ware struikrovers een weg banen en alles wat op hun weg komt opvretend. Om je geen onrustige Koninginnedag morgen te bezorgen: wees niet bang, want de Aarde is veilig. 😀 Het meest nabije schurken-zwart gat, of Rogue Black Hole zoals ze worden genoemd, zit duizenden lichtjaren hiervandaan. De zwarte gaten zijn allemaal overblijfselen van de tijd dat de Melkweg onstond, miljarden jaren geleden. Door vele nabije dwergstelsels als een echte kannibaal op te vreten groeide het Melkwegstelsel. De zwarte gaten in de centra van die dwergstelsels, die massa’s hadden tussen 1.000 en 100.000 zonmassa’s, smolten niet samen met het

Reacties

  1. Edwin Mathlener zegt:

    Het is wel grappig om 'rogue' te vertalen met 'schurk', maar hier wordt toch eerder de betekenis van 'zwerver' bedoeld. Zie ook http://www.merriam-webster.com/dictionary/rogue

  2. Edwin Mathlener zegt:

    Het is wel grappig om 'rogue' te vertalen met 'schurk', maar hier wordt toch eerder de betekenis van 'zwerver' bedoeld. Zie ook http://www.merriam-webster.com/dictionary/rogue

  3. Hé Edwin,

    Grappig is dat ‘mijn’ online vertaler gelijk het woord ‘schurk’ als vertaling geeft. Maar ach, zoveel maakt het niet uit. En zeg nou zelf: als zo’n zwart gat in een cluster van sterren een onschuldig sterretje oppeuzelt dan is het toch een echte schurk, nietwaar? 🙂

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: