21 juni 2024

Een sublieme HiRISE-gallerij in The Big Picture

Op de zuidpool van Mars

Credit: NASA/JPL/University of Arizona

Wat mij betreft mogen ze de kale muren van het Dirk Scheringamuseum direct volhangen met de foto’s van Mars, gemaakt met de HiRISE. Da’s de High Resolution Imaging Science Experiment camera gezeteld aan boord van de Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) van de NASA, die sinds 2006 rondjes om Mars draait. Ik toon hier regelmatig juweeltjes van de HiRISE, maar in het kader van de bekende fotoserie The Big Picture van onlinekrant Boston staan 35 foto’s gemaakt door de HiRISE bij elkaar. Onder andere bovenstaande foto, die ergens op de zuidpoolkap van Mars te vinden is. Wat je ziet is ontstaan door sublimatie en meer info is hier te vinden. Bekijk de gehele serie hierzo: The Big Picture.

Share

Speak Your Mind

*