12 juli 2020

16 miljoen jaar geleden keerden Aardse magnetische polen razendsnel om

Model van het aardmagnetisch veld

Voor de tweede keer zijn er aanwijzingen gevonden dat de noord- en zuidpool van het aardmagnetisch veld in het verleden razendsnel zijn gewisseld. Om de 300.000 jaar treedt die omkering van noord- en zuidpool op en normaal gesproken duurt zo’n ‘ompoling’ ongeveer 5000 jaar. Die ompoling vindt z’n oorsprong in de kern van de Aarde, maar wat precies de oorzaak van dit verschijnsel is dat is nog onbekend. In 1995 werden in een oude lavastroom in Oregon (Verenigde Staten) aanwijzingen gevonden dat de ompoling ooit met een snelheid van maar liefst 6

Comments

 1. Wetenschap tja… maar we zijn toch niet vergeten dat onze

  beschaving afkomstig is van de oude Grieken hè ?

  Stel nou, dat hun goden bestonden, zoals Dyonnisus, Hermes, Zeus,

  Demeter etc. Goden zijn onsterfelijk. Dus is het een optie als ik suggereer: Stel dat onze Goden zich een beetje/veel bemoeien met

  ons "Aardetje" valt het dan vanuit dit oogpunt dan wel enigszins te begrijpen waarom onze Aarde zulke bokkensprongen maakt ?

  Je zal me vast Ignorant vinden. Maar naast wetenschap bestaat

  volgens mij ook nog God.

 2. Tsja, om nou alle bokkesprongen in de natuur met Goden te verklaren is m.i. een heiloze weg. Wetenschap probeert waargenomen verschijnselen op een rationele wijze te verklaren. Da's toch wat anders dan overal de bemoeienis van op mensen lijkende goden achter te zoeken. Maar goed, ieders recht om daarin te geloven.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: