28 november 2023

Jupiter….encore!

Jupiter 28 oktober 2011 22.40 uur

OK…..omdat ik het niet kan laten…en…omdat dit plaatje aardig weergeeft

Share

Comments

 1. Jan Brandt zegt

  Oh ja…..was ik nog vergeten maar volgens mij is dat zwarte puntje rechtsboven op de jupiterschijfje de schaduw van het maantje Io die over Jupiter heen trekt. Althans dat menen wij (adrianus V et moi) te moeten hebben gededuceerd uit een tabelletje in de onvolprezen Sterrengids!!

 2. Hoi Jan,

  Ik vind hem erg mooi hoor! Er zijn behoorlijk wat details op te zien. Ik zou hier zeker ook trots op zijn. Ik vind dat je de laatste tijd steeds mooiere plaatjes maakt….

  Ps. ik woon niet in een vinexwijk 🙂

 3. Jan Brandt zegt

  Hoi Dréeke,

  Bedankt hoor…..enne….natuurlijk woon jij niet in een duffe vinexwijk…..H.I. ambacht (was het toch??), is uiteraard een zeer spannend en mega-bruisend metropool….ha..ha…!! Maarre….het is weer mooi helder en dus…(astro)werk aan de winkel…..Wie het eerst bij Jupiter is?… See you under the stars!!

 4. Ik ben deze keer iets verder gegaan, jupiter is zo dichtbij 🙂 Heb net mijn eerste exoplaneet waargenomen. Meer volgt nog…

 5. Dat is echt fantastisch wat je daar gedaan hebt, André. Ik ben benieuwd.

 6. Zoals eerder vastgesteld…………..who needs Hubble or the VLT als je een achtertuintje in H.I.ambacht hebt..ha..ha..!! Maarre………..ook van gene zijde van de Oude Maas mijn welgemeende complimenten!!

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: