24 oktober 2020

Aftellen tot de lancering van Mars Science Laboratory Curiosity


Op het moment dat ik dit schrijf duurt het nog 12 dagen, 20 uren, 56 minuten en 5 seconden voordat het Mars Science Laboratory (MSL) Curiosity met een Atlas V draagraket vanaf Cape Canaveral in Florida wordt gelanceerd. De beoogde lanceerdatum/tijd is 25 november a.s. om 16.25 uur Nederlandse tijd. Er kan natuurlijk nog van alles aan die datum en tijd gebeuren, maar voorlopig ziet het er naar uit dat die planning overeind blijft. Start van de Curiosity is dus Florida, finish zal augustus 2012 een gebied ergens in de Gale krater op Mars zijn, het gebied dat je op de foto hierboven in de ellips ziet, 20 bij 25 km groot. Een gebied dat uitgekozen is uit een lange reeks van potenti

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.