19 juli 2024

NGC 6791….een onopvallende heel bijzondere open sterrenhoop

NGC 6791...open sterrenhoop in het sterrenbeeld de Lier

Het zijn “zware tijden voor het astronomisch klootjesvolk”……terwijl “de grote roerganger” nog heerlijk lui en ontspannen met z’n r…eh…achterwerk op een warm tropisch strand ergens ver in het zonnige zuiden zit te zitten, moet het “personeel” werkelijk alles uit de kast..eh…telescoop halen om de werkdruk nog

Share
Over Jan Brandt

Comments

  1. Jan, bedankt voor deze leerzame astroblog en mooi plaatje.

  2. Goegedaan.
    Een dingetje: het moet vast 8 miljard jaar zijn ipv 8 miljoen.

  3. Ha die paul… Oeps “typfoutje….bedankt”….maarre je hebt volkomen gelijk, natuurlijk moet het 8 miljard jaar zijn!! Mijn welgemeende dank voor “jouw immer deskundig en tevens kritisch oog”…enne…dit bevestigd alleen maar weer dat het zolangzamerhand echt wel eens tijd wordt dat ” Adrianus de grote roerganger” weer terug komt om de aanstaande onvermijdelijke “astro-blog-burn out” van zijn “personeel” de kop in te drukken…ha…ha…!!!

    • Geen paniek. Ik ben weer in aantocht. Vanmorgen nog even wat grillen op het strand (ook een vorm van zonnewaarnemingen) en dan gaan we richting vliegveld. Woensdagmiddag zijn we weer terug. Groeten allemaal.

Speak Your Mind

*