28 september 2023

Lezing: de Speciale relativiteitstheorie

Vereniging Christiaan Huygens heeft besloten om haar lezingen voortaan ook voor het publiek open te stellen. Iedere lezing zal in de pers worden aangekondigd. Toegang gratis.

Vrijdag staat de lezing de “Speciale Relativiteitstheorie” op het programma. Diegenen onder ons die deze theorie helemaal doorzien moeten maar alleen voor de gezelligheid komen. Snap je hem niet of niet helemaal is dit de kans om meer inzicht te krijgen. Spreker is Drs. Henk Dorrestijn. Hij gaf natuurkundeles aan bouwkundestudenten, begreep de theorie oppervlakkig en dat knaagde. Hij is zich toen alsnog hierin gaan verdiepen. Dit is wat hij er zelf over zegt:

Credit: Wikimedia Commons

Nu ik, aan de hand van de artikelen van Einstein, me helemaal heb ingevreten in de relativiteitstheorie blijkt deze theorie het meest verrassende en het meest boeiende stuk natuurkunde te zijn dat ik ooit tegenkwam. Allemaal raadsels die opgelost worden. Daar wil ik je deelgenoot van maken. Je valt van de ene verwondering in de andere. Hoe de wetenschappers van honderd jaar geleden op de tast naar deze theorie op weg waren, is op zich al een fantastisch verhaal en dat er dan één snuggere snuiter van 26 jaar als een ware goochelaar de mist verdreef en helderheid verschafte, dat is bijna niet te geloven.Het is moeilijk en ook weer niet, het is verslavend en het vraagt toch doorzettingsvermogen. Doe mee en ervaar een adembenemende kijk op de wereld. Begrijpen van de relativiteitstheorie is een bewustzijnsverruimende ervaring! Einstein is een softdrug! Bestudeer hem nu, nu het nog kan! Henk heeft een website opgericht met de doehetzelfcursus: Einstein in 7 maanden. Zie: http://www.einsteingenootschap.nl/, maar komende vrijdag is hij dus bij ons. Grijp deze kans om eindelijk Einstein echt te kunnen doorgronden.

De avond begint om 20:30 uur in het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard. Lokatie: natuur- en vogelwacht, Matenaweg 1 op de grens van Papendrecht en Wijngaarden. Om 20:00 uur is de zaal open. Iedereen is van harte welkom! Zie hier de routebeschrijving. Graag tot dan!

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: