27 mei 2019

Zwaartekrachtsgolven staan op het punt om ontdekt te worden

Voorstelling van zwaartekrachtsgolven, die ontstaan als twee zwarte gaten elkaar naderen.

In 1916 kwam Albert Einstein in z’n Algemene Relativiteitstheorie met de stelling dat je fluctuaties in de kromming van de ruimtetijd kunt hebben, de zogenaamde zwaartekrachts- of gravitatiegolven. Net als een golf in het water zouden die zwaartekrachtsgolven zich van de bron af naar buiten bewegen. Decennia later leerde men het object kennen dat in staat zou zijn dergelijke rimpels te veroorzaken: zwarte gaten. En dan geen losse zwarte gaten, maar botsende zwarte gaten, het liefste de superzware versies in de centra van sterrenstelsels. Als die op elkaar botsen en samensmelten, d

Reacties

  1. Geachte Heer Astrologie is heel leerzaam dank zij jullie ben ik wijzergeworden Ik ben vroeger zeeman 3e Stuurman Ik heb Zeevaartschool Amsterdam gestudeerd. Maar in jaar 60 heb geen Computers nu wel en snel Dus ik kijk graag nu naar deze Site Ik ben nu 76 en ik bestudeerd nu die dingen en ik geef ik door aan andere ok veel groeten hoop lang in deze site kunnen bekijken Dank U wel ………..John Drift

  2. Beste John, bedankt voor uw bericht. Fijn te horen dat u geniet van de Astroblogs. Tussen de scheepvaart en de astronomie (géén astrologie trouwens, maar dit terzijde) bestaat een lange band, die voortkomt uit de navigatie op zee, waarbij men zich sinds mensenheugenis op zon, maan en sterren oriënteerde.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: