28 november 2023

Lekker knutselen met Instructables

instructables

Credit: Instructables

Ik liep vandaag de website van Instructables tegen het lijf, een DIY (‘do it yourself’) site die laat zien dat je eigenlijk alles zelf kunt maken, met gebruik van eenvoudige, niet al te dure middelen. Behalve de website zijn er ook apps, zowel voor iOS als voor Android. Er zijn diverse categorieën en eentje daarvan is technologie. Daarbinnen zijn weer talloze kanalen, waar wetenschap er eentje van is. Daar vind je vele instructies van dingen die je kunt maken, inclusief lijstjes met benodigdheden, stap voor stap instructies en video’s. Ik heb een paar leuke instructies op een rijtje gezet, die voor ons Astro- en space-nerds interessant zijn:

Afijn, dit is een door mij gemaakte selectie van de eerste drie pagina’s van het wetenschaps-kanaal van de Instructables. Er zijn op dit moment 55 pagina’s in dat kanaal, dus ik zou zeggen ga gauw kijken en leef je uit. Mocht je iets geknutseld hebben met behulp van één van de instructables, laat het mij dan weten! Ik ben trouwens benieuwd of ook die IKEA-rotator er op staat, waar Jan Heuser het afgelopen vrijdag over had. Bron: Instructables.

Share

Comments

  1. Hoe maakte ik de camerahouder voor mijn telescoop 😀 (het werkt en mijn nieuwe Canon camera past ook)

  2. Goh, waar die doppen van scheerschuim en Robijnflessen al niet handig voor zijn. Leuk dat je dit soort video’s maakt, plus een lekker deuntje op de achtergrond. 🙂 Ga je dit ook op de Instructables-website zetten? Ik heb mij trouwens voor mijn lijstje beperk tot de eerste drie pagina’s van het wetenschapskanaal, maar op de 52 volgende pagina’s kwam ik nog veel meer interessante dingen tegen, zoals complete instructies om Dobson-kijkers te bouwen en refractors. Het is echt een fantastische site voor de knutselaars onder ons.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: