26 september 2018

India test intercontinentale draagraket voor kernwapens

Agni-V

India heeft opnieuw een internationale draagraket voor kernwapens getest. De raket van het type Agni-V zal na bijkomende proeven in productie gaan, zei Ravi Gupta, een woordvoerder van de ontwikkelingsdienst van het ministerie van Defensie (DRDO). Voor de serieproductie zijn vier of vijf nieuwe tests gepland.

De raket was vanmorgen vanaf een proefterrein op een eiland in het oosten van India afgevuurd. Ze heeft haar doel in de Indische Oceaan getroffen, luidde het. De 17 meter lange raket kan een meer als een ton wegende kernkop transporteren.

Reacties

  1. ik was gisteren weer heerlijk IN-SYNC (*_*)

    “mooi, hoe meer hoe liever. de chinezen en die uit india gaan ook lekker, dus vette pret met de raket.”

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.