29 februari 2020

Manuscript van Einstein met alternatieve kijk op oerknal ontdekt

Einstein_1931

Een week geleden meldde ik hier dat twee Ierse onderzoekers –

Comments

 1. Aha, dus zó zit de vork in de steel 😉

 2. Leuk om een vervolgverhaal te krijgen!

  Was de Volkskrant je nu voor, of had jij iets te maken met het artikel in de volkskrant?

 3. Nee, de Volkskrant was mij voor… nou ja, dat wil zeggen dat deze week gewoon wereldwijd bekend werd dat die twee onderzoekers dat manuscript hadden gevonden. Maar het gekke is dat het wetenschappelijke artikel van O’Raifeartaigh en McCann ook anders is. Hier de link naar het artikel van een week geleden:
  http://arxiv.org/ftp/arxiv/papers/1312/1312.2192.pdf
  En hier naar dat van deze week: http://arxiv.org/ftp/arxiv/papers/1402/1402.0132.pdf (met nog twee andere auteurs). In eerstgenoemde artikel reppen ze van “an analysis and translation of Einstein’s 1931 paper “Zum kosmologischen Problem der allgemeinen Relativitätstheorie” or “On the cosmological problem of the
  general theory of relativity”
  en pas in dat tweede artikel komen ze met het gevonden manuscript op de proppen. Niet zo gek dus dat ik een week geleden nog uitging van het gewoon in het Duits gepubliceerde artikel in 1931 van Einstein en dat ik van een manuscript niets wist. Dat hadden ze mij wel eens eerder mogen vertellen. 😀

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: