12 juli 2024

Timelapse video van Astrovacance 2015

Afgelopen april was vereniging Christiaan Huygens weer met een groepje astro-hobbyisten naar de Provence in Frankrijk. Van deze Astrovacance heb ik een impressie gemaakt in de vorm van een timelapse filmje.

We hadden vanaf de eerste dag al meteen prachtig weer en de eerste vier nachten mooie heldere sterrenhemels. Soms aan begin van nacht even sluierbewolking, maar die trok dan weer snel weg. De laatste 2 dagen van ons verblijf  was het wel wat bewolkt, maar dat kon de pret al niet meer drukken door die eerste goede nachten.

Tijdens de Astrovacance waren redelijk veel meteoren te zien, zoals ook op dit plaatje te zien is.

Thuis ben ik de afgelopen tijd bezig geweest om al het foto en film materiaal te bekijken, te bewerken en tot timelapse filmpjes samen te stellen. Ik heb het niet geteld, maar ik heb meer dan 1000 foto’s per nacht gemaakt, dus totaal zo’n ruim 4000 foto’s verzameld. Daarnaast nog filmmateriaal van de diverse dagopnames. In de timelapse heb ik bij lange na niet alles kunnen verwerken want dan zou ik op zo’n kwartier film komen. De meeste internet viewers haken na 5 minuten af, dus heb ik de video beperkt tot deze 5 minuten.

Ik hoop dat jullie er met plezier naar kunnen kijken. Zelf ben ik altijd bijzonder geboeid als ik timelapses zie van sterrenhemels of veranderende wolkenpartijen.De timelapse is in HD opgenomen, maar om in HD te kunnen bekijken moet je deze even zelf instellen onder settings van YouTube  op 1080HD of 720HD.

Share

Comments

 1. Jan, mooi gemaakt! Leuk om dat fragment van die vos er in te zien. Ik heb zo weer zin om er heen te gaan, kan niet wachten tot het oktober 2016 is. Oooohhhh nog maar anderhalf jaar wachten. 🙂

 2. Paul Bakker zegt

  Schitterend filmpje! Ongetwijfeld heb je de meeste gigabytes mee terug genomen uit Grand Champ😃

 3. Fransois van Haaff zegt

  Complimenten voor uw prachtige time-lapse film.

 4. Monique zegt

  Dat heb je prachtig mooi gedaan, Jan. Wat een werk zal je eraan gehad hebben. Ik heb braaf het hele filmpje bekeken hoor. De sfeer komt heel goed tot z’n recht. Kijk aan, het vosje (2:25) was jou niet ontgaan (mijn Franse achternaam) 😀

 5. Jan Brandt zegt

  Ha die Jan….Als er een Oscar te vergeven zou zijn voor de categorie spetterende astrofilmpjes, dan mag jij nu voor wat mij betreft een plekkie op je schoorsteenmantel gaan vrijmaken….want..eh….wat een weergaloos mooie “rolprent” is dit, zeg!!! Gaarne op de club, Huygens zowel als astrofotografie….op het grote witte doek en met de geluidsinstallatie op “oorverdovend”!!!
  Oh..enne…Monique, alle “Jannen” zijn over het algemeen heel erg lief….”it’s all in the name”..hihi!!!

  • Monique zegt

   “Oh..enne…Monique, alle “Jannen” zijn over het algemeen heel erg lief….”it’s all in the name”..hihi!!!”
   Dat zou zo maar eens kunnen. Mijn man John (Jan in Nederlands) is ook over het algemeen heel erg lief 😉

 6. Jan Brandt zegt

  Nou kijk eens effe aan….weer een rom(J)antisch wetenschappelijke hypothese bewezen!!!

 7. Jan (H) zegt

  Bedankt voor de leuke reacties. Dat maakt me enthousiast om een volgende keer weer een timelapse te maken.

Speak Your Mind

*