17 juni 2024

Planetenparade aan de ochtendhemel

Aan de ochtendhemel is een ware planetenparade aan de gang. Kijk komende dagen ’s morgens rond 7 uur naar het oosten om de planeten Venus, Jupiter, Mars en Mercurius te zien . Vergelijk eventueel met onderstaande foto van zondagmorgen 11/10/2015

Share

Comments

  1. Mooi gefotografeerd Paul, een goede stimulans om deze bijzondere samenstand aan de hemel snel te gaan bekijken. Ik heb even de foto’s aangepast in de blog, want ze werden nu op vol formaat weergegeven en liepen daardoor dwars door de tekst in de zijbalk heen. Wil je de foto’s in vol formaat bekijken s.v.p. even dubbelklikken.

  2. Jan Heuser zegt

    Mooi gelukt. Ik had paar dagen terug mijn camera al voor klaar staan, maar het bleek toen ’s morgensvroeg bewolkt te zijn geworden. Dat dit deze ochtend samen met de maan ook nog zo mooi te zien was, had ik even niet door. Mijn beste camera zit inmiddels weer aan de telescoop voor andere opnames.

    Ik kijk al uit naar 7 november en wellicht doe ik nog wat eerder pogingen zonder maan als ik vroeg genoeg uit bed kan komen. 🙂

Speak Your Mind

*