22 februari 2024

Juno heeft zijn eerste foto doorgestuurd

JunoCam first light

De JunoCam-camera aan boord van de Juno-missie is operationeel en is begonnen met het doorzenden van gegevens. De zichtbaar-licht camera van de ruimtesonde is zes dagen nadat deze arriveerde bij Jupiter aangezet en heeft toen zijn eerste opname gemaakt. De eerste opnames in hoge resolutie zullen trouwens pas over enkele weken gemaakt worden. De scene zoals deze door de JunoCam is vastgelegd vormt het bewijs dat de camera de eerste passage door de extreme stralingsgordels rondom Jupiter heeft overleefd. De foto in kwestie is gemaakt op 10 juli 2016, op een afstand van 4,3 miljoen kilometer tot de gasreus. Op de opname is o.a. de Grote Rode Vlek zichtbaar, evenals drie van de vier grote manen van Jupiter,

Share

Speak Your Mind

*