21 april 2024

7 Mei start tiendelige TV-serie van Robbert Dijkgraaf: The mind of the universe

Credit: VPRO

Op zondag 7 mei start bij de VPRO op NPO 2 een nieuwe, tiendelige serie van Robbert Dijkgraaf, getiteld The mind of the universe. Wat drijft vooraanstaande wetenschappers in hun zoektocht naar nieuwe kennis? In the mind of the universe laat Dijkgraaf zien welke karaktereigenschappen de mens hebben gebracht tot een unieke prestatie: het bouwen van een wereldwijd netwerk van kennis. In the mind of the universe schetsen belangrijke wetenschappers van onze tijd de wereld van morgen. Zij nemen je mee naar de toekomst, over de grenzen van hun vakgebieden heen. Verteller Dijkgraaf verbindt het allemaal aan elkaar. We kennen hem als de presentator van diverse uitzendingen van DWDD-University, als wiskundige, theoretisch natuurkundige en de laatste jaren als directeur van het fameuze in Princeton gevestigde Institute for Advanced Study (IAS).

The mind of the universe (1): de schepper
Zondag 7 mei om 21.05 uur op NPO 2
Herhaling donderdag 11 mei om 9.15 uur op NPO 2

Share

Speak Your Mind

*